AVneurotech

AVneurotech levert hoogwaardige epilepsiesignalering, met name gericht op mensen die moeilijk of niet op medicatie ingesteld kunnen worden. De apparatuur merkt voorafgaand aan de aanval veranderingen in de hersenen op en alarmeert de drager of diens mantelzorgers over de op handen zijnde aanval, zodat tijdig een veilige situatie gecreëerd kan worden.

MJN Seras – CE certificering is aangevraagd

De techniek waar AVneurotech gebruik van maakt is EEG. AVneurotech zal deze techniek ook voor andere toepassingen op niet-klinische basis gaan gebruiken, zoals  BCI. Meten van vermoeidheid bij inspannende beroepen waar concentratie voor nodig is, kan nuttig zijn.

Ook het maken van een EEG is mogelijk een goede toepassing voor het apparaatje. Plaatsen van een oortoestel voor het meten gaat veel sneller de huidige werkwijze. Bijvoorbeeld op een intensive care afdeling kan dit een waardevolle methode zijn.

In eerste instantie richten we ons op mensen met epilepsie. De andere mogelijkheden worden zorgvuldig verder onderzocht.

Voor MJN Seras is CE certificering aangevraagd. Voor goedkeuring is ontvangen, zal het apparaat vanzelfsprekend niet worden geleverd.

Lees verder in de AVneurotech folder